Підготовка до літньо- оздоровчого періоду

30.05.2019 10:05

    Літо  є найсприятливішим  періодом  для зміцнення здоров’я, загартування  та всебічного розвитку дітей. Оздоровлення дітей у літній період – складова частина роботи  дошкільного закладу, тому колективом   дитсадка прикладено максимум зусиль для  того, щоб дитяче дозвілля   у цей період було змістовним, веселим та цікавим.

   Протягом оздоровчого періоду  перед дошкільним закладом  поставлено важливу  мету – створити  умови для забезпечення  оздоровлення, збереження життя дітей та  подальшого формування  їхньої життєвої компетентності. З огляду на це  всі працівники дошкільного закладу спрямували свої зусилля на  розв’язання  важливих завдань. Зокрема:

- дотримуватися розпорядку дня, враховуючи чергування фізичних  та психічних навантажень і відпочинку, забезпечувати максимальне перебування на свіжому повітрі, відповідну тривалість сну для дітей відповідної вікової  категорії;

-  проводити санітарно-гігієнічні процедури, дотримуючись  санітарно-гігієнічних норм;

-  забезпечувати достатню рухову активність дітей впродовж дня;

- організовувати збалансоване, збагачене вітамінами  харчування та раціональний питний режим.

   Освітні завдання:

-  узагальнювати, закріплювати та розширювати уявлення про навколишній світ та  самих себе;

-  удосконалювати  набуті впродовж навчального року  вміння та навички;

- збагачувати практичний досвід  дітей через  залучення до різних  видів специфічної дитячої  діяльності – ігрової, рухової, пізнавальної, художньої, комунікативно-мовленнєвої, пошуково-дослідницької, трудової.

   Під час підготовки до літнього оздоровчого періоду в дитячому закладі були пофарбовані та відлагоджені ігрові майданчики. Активну участь  у підготовці приймали батьки вихованців.